Werkgever zonder pensioenregeling ziet personeel weglopen

Werkgever zonder pensioenregeling ziet personeel weglopen

Werkgevers die geen pensioenvoorziening voor hun personeel hebben, lopen het risico dat medewerkers en sollicitanten afhaken. Meer dan vier op de tien van deze werkgevers hebben wel eens werknemers en sollicitanten zien weglopen vanwege het ontbreken van een pensioenregeling.

Dat blijkt uit een onderzoek van BrightPensioen. „In deze krappe arbeidsmarkt wil je geen sollicitanten missen of zelfs werknemers verliezen omdat je geen pensioenvoorziening hebt”, stelt directeur Sjaak Zonneveld. Hij raadt deze bedrijven daarom aan na te gaan of hun medewerkers een regeling voor de opbouw van vermogen voor een onbezorgde oude dag op prijs stellen.

Niet verplicht

Werkgevers die niet bij een cao zijn aangesloten, zijn niet verplicht een pensioenregeling aan te bieden aan hun personeel. Zij kunnen wel een vrijwillige regeling in de zogenoemde tweede pijler aanbieden via een pensioenverzekeraar of premiepensioeninstelling. Een pensioenvoorziening in de derde pijler middels banksparen of lijfrentes is eveneens mogelijk, maar ook deze mogelijkheden zijn niet verplicht voor deze werkgevers. Volgens de meest recente cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek waren er in 2019 936.000 werknemers zonder pensioenregeling. Dat was toen 13 procent van alle werknemers.

Geen reactie's

Geef een reactie