Meer dan €500 mln aan pensioenen wordt niet uitgekeerd

Meer dan €500 mln aan pensioenen wordt niet uitgekeerd

Bron: fd.nl / 20 december 2019

Er worden honderdduizenden Nederlandse pensioenen niet uitgekeerd omdat de betreffende gepensioneerden zich niet melden. Dat blijkt vrijdag uit een rondgang van het televisieprogramma Meldpunt en de MAX Ombudsman.

Bij zeven grote fondsen ligt in totaal meer dan een half miljard euro aan vergeten pensioenen op de planken. Meldpunt en de Max Ombudsman hebben navraag gedaan bij PMT (metaal en techniek), PME (metalektro), het ambtenarenfonds ABP, Zorg & Welzijn, BPF Schoonmaak, en Pensioenfonds Vervoer en Pensioenfonds Detailhandel. De fondsen komen samen tot 191.000 niet uitgekeerde pensioenen, van mensen die daar wel jaren premie voor hebben betaald.

De plank-pensioenen variëren in waarde, van honderden tot zelfs tienduizenden euro’s. Het zou onder meer gaan om pensioenen van mensen die inmiddels in het buitenland wonen, pensioenen die zijn opgebouwd voor de invoering van het burgerservicenummer (voorheen sofinummer) in de jaren tachtig waardoor de rechthebbenden moeilijk te traceren zijn en niet-opgehaalde partnerpensioenen en uitbetalingen aan nabestaanden.

Maar ook mensen die wel in beeld zijn vragen hun pensioen niet altijd op, stelt de MAX Ombudsman, bijvoorbeeld omdat het om een klein pensioen gaat.

Geen reactie's

Geef een reactie