Werkgevers willen verplichte AOV

Werkgevers willen verplichte AOV

Bron: www.nu.nl / 1 oktober 2018

Werkgeversorganisatie AWVN wil een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor alle werkenden. Het is volgens Trouw de eerste keer dat een van de grootste werkgeversorganisaties van Nederland pleit voor een verzekeringsplicht voor ondernemers.

Ondernemers in Nederland zijn niet verplicht om mee te betalen aan een collectieve verzekering. Uit cijfers van kennisinstituut TNO blijkt dat 80 procent van de zelfstandigen onverzekerd is, meldt Trouw maandag. Vakbonden pleiten al langer voor een verplichte verzekering, maar werkgevers stelden eerder nog dat alle ondernemers zelf moeten kunnen kiezen waaraan zij geld willen uitgeven. Maar het standpunt van de AWVN is veranderd. “De groep werkenden die niet verzekerd is, wordt steeds groter. Ondertussen tikt de tijdbom verder. Willen we dat als Nederland?”, zegt AWVN-directeur Harry van de Kraats tegen de krant.

Uit eerdere onderzoeken blijkt dat de meeste zelfstandigen geen verzekering hebben vanwege de hoge premie en weigerachtige verzekeraars. Daarom zet een deel van de ondernemers zelf geld aan de kant. Maar het wetenschappelijk instituut SEO Economisch Onderzoek rekende in opdracht van het AWVN uit dat 30 procent van de zelfstandigen daar financieel niet toe in staat is.

Geen reactie's

Geef een reactie